DIN, DINNING IJTIMOIY – SIYOSIY ROLI VA DINIY SEKTALAR - Boymirzayeva Xurshida Sobirovna; Mavlonov Jo’shqinbek (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Dinning mohiyati ishonch va e’tiqod tushunchalariga asoslanadi. Din insoniyatning ruhiy-ma’naviy hayotida muhim o‘rin tutadi. Ushbu maqolada din tushunchasi, uning falsafiy va teologik asoslari, shuningdek, diniy sektalarning paydo bo‘lishi va ularning jamiyatga ta’siri tahlil etilgan. Maxsus e’tibor diniy sektalarning xatarli faoliyatiga qaratilib, ularning ijtimoiy-siyosiy hayotdagi roli yoritilgan.