ONA TILI – MILLATNING RUHIDIR. - Zaynobiddinova Muslima; Qanoatova Nazokatxon (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada ona tilining jamiyatdagi o‘rni, uning milliy qadriyatlar va madaniyatni saqlab qolishdagi roli, yosh avlod tarbiyasidagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, o‘zbek tilining taraqqiyoti, davlat tili sifatida mustahkamlanishi va uni asrash borasida amalga oshirilayotgan ishlar tahlil qilinadi. Maqolada tilga nisbatan ehtiyotkorlik, hurmat va e’tiborning ahamiyati hamda bu boradagi fuqarolik burchi haqida fikr yuritiladi.