STATIK FAYLLAR BILAN ISHLASH - Yusupov Mirsaid Abdulaziz o’g’li; Qurbonova Mohidil Bohodirjon qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada statik fayllar tushunchasi, ularning vazifalari va veb ilovalarda qo‘llanilishi yoritilgan. Statik fayllar foydalanuvchiga o‘zgarmas shaklda taqdim etiladigan resurslar bo‘lib, ular HTML, CSS, JavaScript, multimedia va shrift fayllarini o‘z ichiga oladi. Maqolada turli dasturlash muhitlarida — HTML/CSS asosida, shuningdek Node.js (Express), Python (Flask) va ASP.NET (C#) platformalarida statik fayllarni qanday xizmat qilish mumkinligi amaliy misollar bilan tushuntirilgan. Maqola axborot tizimlarida foydalanuvchiga tezkor, barqaror va samarali interfeys taqdim etishda statik fayllarning ahamiyatini asoslaydi.