BUYUK BRITANIYA UNIVERSITETLARIDA ISLOMSHUNOSLIK BO‘YICHA DASTLABKI TADQIQOTLAR - Sharopov Sarvar Faxriddinovich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Maqolada Buyuk Britaniyada islomshunoslik fanining XIX asrdagi mustamlaka davridan boshlab shakllanishi va rivoji tahlil qilingan. Oksford, Kembrij, London va Edinburg universitetlari huzurida arab tili, Qur’on, islom huquqi va tasavvuf bo‘yicha markazlar tashkil etilgan. Edvard Pokok, Tomas Arnold, Reynold Nikolson, Hamilton Gibb, Bernard Lyuis kabi olimlarning hissasi yoritilgan. Shuningdek, SOAS, Oksford va Exeterdagi markazlar faoliyati ham ko‘rib chiqilgan. Maqola islomshunoslikning G‘arb va musulmon dunyosidagi ahamiyati hamda zamonaviy metodlar bilan integratsiyalashuvini ko‘rsatadi.