TERMINAL HOLATLAR - Nu’monov Rustamjon Madaminovich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tibbiyotdagi terminal holatlar tushunchasi, ularning asosiy klinik belgilari, kasalliklarning kechish xususiyatlari va palliativ yordam ko‘rsatishning zamonaviy yondashuvlari tahlil qilingan. Terminal bosqichga yetgan bemorlarni sifatli parvarish qilish, psixologik qo‘llab-quvvatlash va sog‘liqni saqlash tizimidagi hospice xizmatlari muhimligi yoritilgan. Metodologik asosda tahlil qilingan klinik holatlar asosida samarali palliativ yordam mexanizmlari keltirib o‘tilgan.