“VIRTUAL MASHINALARNING REAL SOHALARDA QOʻLLANILISHI” (TAʼLIM, SERVERLAR, TESTLASH VA BOSHQALAR) - Umarov Bekzod Azizovich; Hakimov Muhammadqodir Tolibjon oʻgʻli (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Ushbu maqolada virtual mashinalarning taʼlim, server boshqaruvi, dasturiy taʼminotni testlash va bulutli hisoblash sohalarida amaliy qoʻllanilishi tahlil qilinadi. Virtualizatsiya texnologiyalarining infratuzilmalarni optimallashtirish, xavfsizlikni oshirish va ishlab chiqish jarayonlarini avtomatlashtirishdagi roli oʻrganiladi. Shuningdek, maqolada virtual mashinalarning zamonaviy boshqaruv usullari, xavfsizlik masalalari hamda konteyner texnologiyalari bilan integratsiyasi koʻrib chiqiladi. Tadqiqot natijalari virtual mashinalarning IT sohasidagi samaradorligini oshirish va kelajakdagi rivojlanish yoʻnalishlarini belgilashga yordam beradi.