IBN SINONING MANTIQ ILMI RIVOJIGA QO‘SHGAN HISSASI VA MANTIQQA OID ASARLARI - Haqberdiyeva Vazira Jamshed qizi; L.R.Usmonova (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya:Abu Ali ibn Sino, o‘zining keng qamrovli ilmiy faoliyati davomida mantiq ilmiga ham katta hissa qo‘shgan. Uning mantiqiy fikrlari va asarlari, o‘rta asrlar Islom falsafasi va Yevropa tafakkurida muhim rol o‘ynagan. Ibn Sino mantiqni falsafa va ilmiy tadqiqotlarning asosiy vositasi sifatida ko‘rgan va bu sohada o‘zining nazariyalarini ishlab chiqqan. Ibn Sinoning mantiq ilmiga qo‘shgan hissasi uning keng qamrovli bilimlari va chuqur tahlil qobiliyati bilan bog‘liq. Uning asarlari nafaqat mantiqni, balki ilm-fanning boshqa sohalarini ham rivojlantirishda muhim rol o‘ynagan.