AYRIM FITOGARMONLARNING YANGI XOSILALARI SINTEZI VA ULARNING O’SIMLIKLAR O’SISH RIVOJLANISHIGA TA’SIRI - Turlibekov Otabek Abduraim o’g’li; Shapulatov Utkir Muhammadiyevich; Turlibekov Diyorbek Abduraim o’g’li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: O’zbekiston Respublikasini yanada rivojlantirish bo‘yicha harakatlar strategiyasida «Ilmiy-tadqiqot va innovatsiya faoliyatini rag‘batlantirish, ilmiy va innovatsiya yutuqlarini amaliyotga joriy etishning samarali mexanizmlarini yaratish» bo‘yicha alohida vazifalar belgilab berilgan. Shunga ko‘ra mamlakatimizda muhim strategik ahamiyatga ega bo‘lgan o’simlik turlari uchun stressga nisbatan chidamliligini tabiiy fiziologik moddalar asosida, fitogarmonlarning galogenli xosilalari sintez qilinmoqda, ularning tasir etish kuchini oshirish va ularning fizik-kimyoviy xossalari atroflicha o’rganilyapti