OLIY TA’LIMDA ZAMONAVIY FIZIKA BO‘YICHA YANGI LABORATORIYA DASTURLARINI ISHLAB CHIQISH - Turdiyev Salomjon Yusubovich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada oliy ta’lim tizimida zamonaviy fizika fanini o‘qitish jarayonida laboratoriya mashg‘ulotlarining roli, mavjud muammolar va zamonaviy yondashuvlar asosida yangi laboratoriya dasturlarini ishlab chiqish masalalari tahlil qilinadi. Virtual va interaktiv vositalar asosida shakllantirilgan laboratoriya mashg‘ulotlari ta’lim samaradorligini oshirish, nazariy bilimlarni amaliyot bilan bog‘lash va talabalarni ilmiy-tadqiqotga yo‘naltirishda muhim omil sifatida e’tirof etiladi.