YASHIL IQTISODIYOT ASOSIDA RIVOJLANISHDA DUNYO MAMLAKATLARI TAJRIBALARI VA ULARNI O‘ZBEKISTONDA TADQIQ ETISH IMKONIYATLARI - Xudoyorov Azizbek Avaz o‘g’li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Maqolada global ekologik muammolar kuchaygan davrda yashil iqtisodiyot asosida barqaror rivojlantirishga erishish bo‘yicha xorijiy mamlakatlar tajribalari AQSH, Buyuk Britaniya, Xitoy, Janubiy Koreya, Yaponiya kabi davlatlarning tajribalari tahlil qilingan va O‘zbekiston sharoitida foydalanishning ustuvor yo‘nalishlari tadqiq qilingan. O‘zbekiston iqtisodiyotini ekologiya talablari nuqtayi nazaridan qayta tashkillashtirish, shakllantirish va rivojlantirish bo‘yicha ilmiy asoslangan taklif va tavsiyalar keltirilgan.