ABU ALI IBN SINONING HAYOT YO’LIGA NAZAR - Tursunova Dilnura Akram qizi; Maxmudova Aziza Nugmanovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ibn Sino, G’arbda Avicenna nomi bilan tanilgan, o’rta asrlar sharq falsafasi va tibbiyotining buyuk namoyandalaridan biridir. Ibn Sinoning asosiy asarlari, jumladan "Tibbiyot qonuni" va "Shifo kitobi", tibbiyot va falsafa sohalarida qoldirgan merosini yoritadi. Uning g’oyalari Yevropada Renessans davrida ham dolzarb ahamiyatga ega bo’lgan. Umuman olganda, maqola Ibn Sinoning hayoti va merosining insoniyat tarixi uchun qanday muhim ekanligini ochib beradi.