ISSIQLIK TARQALISH TENGLAMASI UCHUN TESKARI KOSHI MASALASI - Tursunaliyeva Odinaxon Erkinboy qizi; Astonaqulova Kibriyoxon Baxriddin qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolamizda issiqlik tarqalish tenglamasi uchun teskari Koshi masalasi ko‘rib chiqdik. Ushbu masalaning matematik mohiyati, yechimning mavjudligi, yagona bo‘lishi va turg`unligi muammolari tahlil qildik. Teskari Koshi masalasining nokorrektligi va uni yechishda qo‘llaniladigan muntazamlashtirish usullari (regulyarizatsiya) nazariy va amaliy misollar bilan ko‘rsatib beramiz.