LAZERLI PAYVANDLASHNI AVTOMOBILSOZLIKDA QO‘LLANILISH TAHLILI - Ergashev Bobur G’ofurjon o’g’li; Muydinov Azizbek (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqola avtomobilsozlikda lazerli payvandlash texnologiyasining qo‘llanilishini o‘rganadi, bu soha ishlab chiqarish jarayonlarini va mahsulot sifatini yaxshilash uchun doimiy ravishda innovatsion yechimlarga intiladi. Lazerli payvandlash aniqlik va samaradorlik bilan mashhur bo‘lib, turli avtomobil komponentlarining birlashma kuchi va chidamliligini oshirish qobiliyati baholanadi. Tahlil, lazerli payvandlashning turli usullarini ko‘rib chiqib, ularni an’anaviy biriktiruvchi usullar, masalan, yopishtiruvchi va qaynatish texnikalari bilan taqqoslaydi. Shuningdek, lazer texnologiyalarini qo‘llashning iqtisodiy oqibatlarini muhokama qilamiz, ishlab chiqarish vaqti, materiallarni isrof qilishni kamaytirish va umumiy xarajat samaradorligi kabi omillarni inobatga olgan holda. Topilmalar, lazerli payvandlashni integratsiya qilish nafaqat avtomobillarning tuzilmaviy mustahkamligini yaxshilaydi, balki barqaror ishlab chiqarish amaliyotlarini qo‘llab-quvvatlaydi, deb koʻrsatadi. Maqola lazerli payvandlashni avtomobil dizayni va ishlab chiqarishning kelajagida qo‘llash bo‘yicha yanada tadqiqotlar va potentsial qo‘llanmalarga tavsiyalar bilan yakunlanadi.