KREATIV FIKRLASH KONSEPSIYASI VA UNI ERTA YOSHDAN SHAKLLANTIRISH USULLARI - Abdulboriyeva Mexruza Anvar qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada kreativ (ijodiy) fikrlashning nazariy asoslari, uning psixologik va pedagogik tamoyillari hamda erta yoshdagi bolalarda ushbu ko‘nikmani shakllantirish zarurati yoritib beriladi. Kreativ fikrlash shaxsning mustaqil, noodatiy, yangi yondashuvlar orqali muammo yechimini topish qobiliyatidir. Maqolada ayniqsa maktabgacha yoshdagi bolalarning tafakkur salohiyatini rivojlantirishga xizmat qiladigan metodik yondashuvlar, o‘yin texnologiyalari, ijodiy topshiriqlar va muhit omillarining o‘rni ilmiy tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari kreativ fikrlashni shakllantirishda o‘qituvchi va tarbiyachining roli, ijtimoiy-psixologik sharoitlarning ta’siri, shuningdek, zamonaviy ta’lim texnologiyalarining ahamiyatini ochib beradi. Maqola ushbu yo‘nalishda tadqiqot olib borayotgan mutaxassislar, pedagoglar va psixologlar uchun amaliy ahamiyatga ega.