UMUMTAʼLIM MAKTABLARDA BIOLOGIYA VA MATEMATIKA FANLARIDAN INTEGRATSIYA DARSLARINI TASHKIL ETISHNING ILMIY-NAZARIY ASOSLARI - Abduhamidova Onaxon Ilhomjon qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya Mazkur maqolada umumtaʼlim maktablarida biologiya va matematika fanlarini integratsiyalashgan holda o‘qitishning ilmiy, metodik va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Integratsiyalashgan yondashuv o‘quvchilarda fanlararo fikrlash, analitik va statistik tafakkurni shakllantirishga xizmat qiladi. Dars namunalarida matematik modellardan foydalangan holda biologik jarayonlarni chuqurroq anglash imkoniyati ko‘rsatilgan. Tadqiqot natijalari dars samaradorligini oshirish, o‘quvchilarda amaliy ko‘nikmalarni rivojlantirishda integratsiyalashgan yondashuvning muhimligini asoslab beradi.