ABU HAFS KABIR VA MOVAROUNNAHRDAGI ILMIY-MADANIY MUHIT - Isroilov Muhammadjon Ihomjon o‘g‘li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Ushbu maqola islom tarixining muhim shaxsi Imom Abu Hafs Kabir Buxoriy va uning Movarounnahrdagi ilmiy-madaniy muhitdagi o‘rnini yoritadi. Unda fiqh va hadis ilmlarining tarixi, Somoniylar va Qoraxoniylar davridagi diniy-ma’rifiy muhit, madrasalar faoliyati hamda Abu Hafs Kabirning hanafiylik maktabini yoyishdagi xizmatlari keng yoritilgan. Maqola Movarounnahrda islom ilmlarining taraqqiyotidagi asosiy omillarni tahlil qilishga qaratilgan.