ASAB KASALLIKLARINING PAYDO BO’LISHI - Radjabova Gulnora Islamovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya : Asab kasalliklar - bu sizning asab tizimingiz (miya, orqa miya va nervlar) qanday ishlashiga qaratilgan sharoitlar. Masalan, Altsgeymer kasalligi, ko’p skleroz va meningit kabi yuzlab nevrologik kasalliklar mavjud. Ular sizning harakatingizga, fikrlashingizga va his qilishingizga ta’sir qiluvchi alomatlarga olib keladi. Davolash usullari turiga qarab farqlanadi..