O’RK NING RIVOJLANISHIDA XLAMIDIYA VA MIKOPLAZMANING ROLI VA O’ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Raxmonova Fariza Furqatovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Bolalar patologiyasida nafas olish tizimining kasalliklari asosiy o’rinlardan birini egallab, bolalar o’limi ko’rsatkichiga sezilarli ta’sir ko’rsatib, bolalarning sog’lig’i holatida doimiy o’zgarishlarning shakllanishiga sabab bo’ladi. Bolalar orasida o’tkir respiratorli infektsiyalar tarqalishining yuqori darajasi muhim ijtimoiy muammo bo’lib, uning yechimi pediatriyada aholi salomatligini saqlashning asosiy vazifalaridan biridir [5,6,7].