TOHIR MALIK FALSAFASI. “SHAYTANAT” ROMANINING TAHLILIY TALQINI - Quvondiqova Sohiba Orif qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘zbek adabiyotining taniqli vakili Tohir Malikning “Shaytanat” romani asosida yozuvchining hayotga, jamiyatga va insondagi yovuzlikka bo‘lgan qarashlari yoritiladi. Asarda jinoyat olami orqali ma’naviy inqiroz, odamiylik, vijdon va adolat masalalari ko‘tariladi. Muallif o‘z asarida jamiyatdagi axloqiy muammolarni ko‘rsatib, o‘quvchini o‘ylantirishga undaydi. Tohir Malikning hayotiy kuzatuvlarga boy ijodi orqali o‘zbek adabiyotida chuqur falsafiy yondashuv namoyon bo‘ladi.