INSONNING DUNYOQARASHI VA XARAKTERINI SHAKLLANTIRISHDA KITOBXONLIK MADANIYATINING AHAMIYATI - Qodirova Odinaxon Xayitboy qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada kitobxonlikning inson xarakteri va shaxsiy fazilatlariga ta’sirini o‘rganadi. Kitob o‘qish orqali insonlar turli hayotiy tajribalar va axloqiy qadriyatlar haqida tushunchaga ega bo‘lib, bu ularning shaxsiyatiga chuqur ta’sir ko‘rsatishi mumkin. Motivatsion, falsafiy va badiiy kitoblarning insonga qanchalik ta’sir ko‘rsatishi haqida fikr yuritiladi. Maqolada, shuningdek, kitob o‘qish orqali insonda empatiya, axloqiy qadriyatlar, o‘zini anglash kabi sifatlar shaklllanishi, shaxsiy o‘sish va ruhiy kuchni rivojlantirishda kitoblarning o‘rni yoritiladi.