BO’LAJAK IQTISODCHI MUTAXASSISLARNING INNOVATSION TA’LIM TEXNOLOGIYLARI YORDAMIDA KREATIV FIKRLASH QOBILIYATLARINI RIVOJLANTIRISH MEXANIZMLARI - Davlatova Nilufar Vosiljonovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Anotatsiya: Harvard biznes maktabi iqtisodchilarni tayyorlovda 2022-yildan beri yangi metodlarni ishlab chiqmoqda va bunda asosan kreativ jarayon va kreativ ontologiya tajribalariga e’tibor qaratilgan. Natijada dastlabki 3 oyda talabalarning kreativ fikrlashda aniq-tahlil fanlar bo‘yicha 45,6 foiz, ijtimoiy-nazariy fanlarda 61,5 foizga o‘sgan. Bo’lajak iqtisodchi mutaxassislarning innovatsion ta’lim texnologiylari yordamida kreativ fikrlash qobiliyatlarini rivojlantirish mexanizmlari haqida ma’lumotlar berilgan.