OLIY TA’LIM TIZIMIDA AXBOROTLAR VA ULARNING MANBALARI BILAN ISHLASH KOMPETENSIYASINI RIVOJLANTIRISHNING PEDAGOGIK TAHLILI - Jo‘rayev Mirjalol Qahramonovich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ta’lim tizimida axborotlardan foydalanish yuzasidan bir qator ilmiy izlanishlar olib borilgan bo‘lib, ammo talabalarning axborot maydonidagi o‘rni va roli yetarlicha o‘rganilmagan. Zero, ta’lim jarayonining asosiy vazifasi ta’lim oluvchilarga zarur axborot yetkazish, ularning o‘zlashtirilishiga erishish hamda o‘zlashtirilgan axborotlarni qo‘llay olishga o‘rgatishdir.