KICHIK BIZNES VA XUSUSIY TADBIRKORLIKNI KLASTER ASOSIDA RIVOJLANTIRISHNING HUDUDIY XUSUSIYATLARI - Jonibekov Zohirjon Davronbek o`g`li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Mamlakatimiz iqtisodiyotining rivojlanishining eng muhim yo‘nalishi- sanoatni yuksaltirish bo‘lib, unda yuqori o‘rinlardan birini paxta-to‘qimachilik sanoatini rivojlantirish alohida ahamiyatga ega. Chunki, paxta-to‘qimachilik sanoatining rivojlantirish uchun muhim omil hisoblangan xom-ashyo bazasi va zaruriy infratuzilmalarning mavjudligidir. Ayniqsa, Namangan viloyatining yalpi hududiy mahsulotining salmoqli qismini yengil sanoatga tegishli bo‘lgan korxonalar tomonidan yetishtirib beriladi.