QADIMIY O`ZBEK MATOLARI (ATLAS ADRAS SHOYI)NING ZAMONAVIY DIZAYNDAGI TALQINI. - Begimqulova Solixa Xonimqul qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada qadimiy o‘zbek matolaridan bo‘lgan atlas, adras va shoyi kabi milliy to‘qimachilik mahsulotlarining zamonaviy dizayndagi talqinlari o‘rganiladi. O‘zbek xalqining boy madaniy merosi namunasi sifatida ushbu matolar o‘ziga xos naqsh va texnologiyalarga ega bo‘lib, bugungi modalar olamida yangicha ko‘rinishda qayta talqin qilinmoqda. Maqolada ushbu matolarning tarixiy ildizlari, ularning badiiy-estetik va funksional jihatdan yangilanishi, dizaynerlar tomonidan qo‘llanilishi va xalqaro modalar maydonidagi o‘rni tahlil qilinadi.