MIKROPROTSESSORLAR YORDAMIDA AVTOMATLASHTIRISH VA ROBOTOTEXNIKA - Akbarova Shoxsanamxon Sharifjon qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada mikroprotsessorlarning avtomatlashtirish va robototexnika sohasidagi asosiy o‘rni, ularning ishlab chiqarish, xizmat ko‘rsatish, tibbiyot va kundalik hayotdagi qo‘llanilishi, zamonaviy texnologik taraqqiyotdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, raqamli boshqaruv tizimlari, aqlli qurilmalar va sun’iy intellekt bilan integratsiyalashuvdagi roli yoritiladi.