DINIY MATNLARDA SIFAT LEKSEMALARNING QO‘LLANILISHI - Ermanova Gulzoda Raxmataliyevna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada diniy matnlarda, xususan, Qur’oni karim, hadislar va Shayx Muhammad Sodiq Muhammad Yusuf asarlari misolida sifat leksemalarining o‘rni, vazifasi va ma’naviy-estetik yuklamasi tahlil etiladi. Sifatlar diniy matnlarning semantik tuzilmasida muhim rol o‘ynab, Allohning sifatlarini, payg‘ambarlarning fazilatlarini va muqaddas hodisalarni tasvirlashda faol qo‘llaniladi. Tadqiqotda sifat leksemalarining lisoniy funksiyalari, ularning ilohiy ma’no va diniy qadriyatlar bilan bog‘liqligi keng yoritilgan.