XОRIJIУ DАVLАTLАRDА IJTIMOIY PROFILAKTIKA VA JАMОАT TАRTIBIGА QАRSHI JINОYАTLАRNI ОLDINI ОLISH MASALALARI - B.E.Berdialiyev (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada ijtimoiy profilaktika va jamoat tartibiga qarshi jinoyatlarning oldini olishda xoridiy davlatlar tajribasi tahliliy ochib berilgan. Shuningdek, aholini xavfsizligini ta’minlash masalalari ilmiy jihatdan yoritilgan. Shuningdek, davlatlardagi jinoyat bilan bogʻliq tushunchalari qonunchiligi va boshqa huquqiy normativ hujjatlaridagi normalari aniqlangan.