ISPAN TILSHUNOSLIGIDA TRANSPOZITSIYA HODISASI HAQIDA QARASHLAR - Satimova Madinabonu Shuxrat qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada ispan va o‘zbek tillarida mustaqil so‘z turkumlarining bir biriga ko‘chish hodisasi (transpozitsiya) konversiya, transpozitsiyaning hamkorligi asosida tahlil qilingan. Bundan tashqari ispan va o‘zbek tillarida mustaqil so‘z turkumlarining ifodalanishi, mustaqil so‘zlarning va qo‘shimchalarning tavsifi usullarni qo‘llash haqida so‘z yuritiladi. Shuningdek, ispan va o‘zbek tillarida mustaqil so‘zlarning qo‘llanilishida tilning analitik qurulmalarni vujudga keltirishda andoza vazifasini o‘tashiga doir tahliliy ma’lumotlar keltirilgan