EKOLOGIK MUAMMOLAR IQLIM O'ZGARISHI MISOLIDA - Akmalova Mashhura Ikrom qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Iqlim o'zgarishi hozirgi kunda eng dolzarb ekologik muammolardan biridir. Bu jarayon inson faoliyati natijasida, xususan, chiqindilar va issiqxonaga ta'sir etuvchi gazlarning ko'payishi bilan bog'liq. Iqlim o'zgarishi natijasida global harorat oshib, qurg'oqchilik, misli ko'rilmagan to'fonlar va dengiz darajasining ko'tarilishi kabi hodisalar yuz berishi mumkin. Iqlim o'zgarishi nafaqat tabiiy resurslarga, balki inson salomatligiga ham salbiy ta'sir ko'rsatmoqda, shuning uchun bu masalaga jiddiy e'tibor qaratish zarur.