JARROHLIK AMALIYOTIDA TINCHLANTIRUVCHI VOSITA NARKOZDAN FOYDALANISH USULLARI - Akbarova Barchinoy Baqiyevna; Ergashev Sardorbek Dadaxon o‘g’li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Anotatsiya. Ushbu maqolada  og’riq qoldiruvchi dori vositasi narkoz haqida ma’lumotlar muhokama qilinadi. Bunda narkozning asosiy turlari, narkozning tibbiyotdagi ahamiyati, narkozning tashqi asoslari, umumiy narkozning maqsadlari va uning qo’llanish usulari haqida umumiy ma’lumotlar keltirib o’tilgan. Maqolada narkozning zararli va foydali tomonlariga alohida e’tibor qaratilgan.