KIYINISH MADANIYATINING TIBBIYOTDAGI MUHIM O‘RNI - Mirzaxmetova Sevara Utkurovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Ushbu maqolada tibbiyot sohasida kiyinish madaniyatining ahamiyati tahlil qilinadi. Kiyim-kechak shifokorlar, hamshiralar va boshqa tibbiyot xodimlarining kasbiy imidjini shakllantirish bilan birga, gigiena, xavfsizlik va bemorlarga nisbatan ishonch muhitini yaratishda muhim rol o‘ynaydi. Shuningdek, maqolada maxsus tibbiy kiyimlarning funksional jihatlari, infektsiyalarni oldini olishdagi o‘rni va kasbiy etikaga ta’siri haqida so‘z boradi. Kiyinish madaniyati nafaqat tashqi ko‘rinish masalasi, balki tibbiyot xodimlarining mas’uliyati va kasbiy yondashuvini ham aks ettiruvchi muhim omildir.