OROL DENGIZI QIRG‘OQ CHIZIQLARI O‘ZGARISHINI KARTALASHTIRISH - Mallayev B.; Xaitov A. (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Orolboʻyi mintaqasida sodir boʻlayotgan ekologik holat tahlil etilgan boʻlib, Orol dengizi qirgʻoq chiziqlarinig oʻzgarish dinamikasini aks ettiruvchi kartani ishlab chiqish jarayonlari aks ettirilgan. Ushbu kartani yaratishda ArcGIS dasturidan foydalanilgan boʻlib, bu dastur turli mavzudagi kartalar tuzish geografik axborotni to‘plash, tashkil etish, boshqarish, tahlil qilish, almashinish va taqdim etish imkonini beruvchi to‘liq tizim hisoblanadi.