YOSH GANDBOLCHILARNING ANATOMIK VA FIZIOLOGIK RIVOJLANISHI - Eshmamatova Gulolam Ilhomjon qizi; Maxmanazarov G‘afur Axnazarovich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Anotatsiya:  Yosh  gandbolchilarni  tayyorlashning  anatomik va fiziologik  jihatlari   muhokama  qilinadi. Jismoniy  tarbiya  va  sport  nazariyasi  va  amaliyotida o‘rganilayotgan    jarayonning    dolzarbligi    va    ahamiyati    asoslandi.  Yosh gandbolchilarning  anatomik va fiziologik   tayyorgarligining  o‘ziga  xos  xususiyatlari  bo‘yicha so‘rov  natijalari  taqdim  etilgan.  Tajribalar  natijalari  tahlil  qilinadi,  natijalarda jismoniy talqini beriladi.