INDUKSIYA VEKTORINING OQIMI, AMPER QONUNI, AMPER QONUNIGA MISOL - Mamatova Go‘zaloy Jo‘ramirzayevna; Maksimova Gulsevar Kamoldin qizi; Xusanboyeva Ro’zixon Xayrullo qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu mavzuda magnit induksiya vektorining oqimi tushunchasi, uning fizik ma’nosi va o‘lchov birliklari haqida tushuncha beriladi. Amper qonuni va uning elektromagnit maydonlardagi ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Qonunning matematik ifodasi, magnit maydon va tok o‘rtasidagi bog‘liqlik yoritiladi. Mavzuda, shuningdek, Amper qonunining qo‘llanilishiga oid real hayotdagi yoki texnik misol ham keltiriladi, bu nazariyani amaliyot bilan bog‘laydi.