DINGA ASOSLANGAN OILA VA NIKOH MASALALARI - X.U.Samatov; Nurillayev Muxammedali Ikramjanovich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqola, dinning oila va nikohdagi o‘rni va ahamiyatini o‘rganishga qaratilgan. Xususan, musulmonlikda oila tuzish, nikoh va oilaviy munosabatlarning ahamiyati haqida Qur’on oyatlari va hadislar asosida chuqur tahlil olib boriladi. Maqola, dinning oilaga nisbatan ko‘rsatayotgan munosabati va o‘rgatgan qoidalari asosida oilaviy hayotning yuksak axloqiy qiymatini tushuntirishga harakat qiladi. Bu maqola, oilaviy masalalarda diniy qoidalar, ularning tarbiyaviy ahamiyati va oilaviy hayotdagi muammolarga yechimlar topishda foydalidir.