O`ZBEKISTON ICHKI TURIZIM - Anvar Igamberdiyev Alisherovich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola O‘zbekiston ichki turizmining hozirgi holatini, rivojlanish tendensiyalarini va kelajakdagi imkoniyatlarini tahlil qilishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda ichki turizmning iqtisodiy, ijtimoiy va madaniy ahamiyati, shuningdek, uni rivojlantirishdagi to‘siqlar va imkoniyatlar o‘rganiladi. Ma’lumotlar O‘zbekistonning yirik shaharlarida o‘tkazilgan so‘rovlar, turizm sohasi vakillari bilan suhbatlar va statistik hisobotlardan olingan. Natijalar infratuzilmani modernizatsiya qilish, xizmat ko‘rsatish sifatini oshirish va mahalliy aholi orasida turizmni targ‘ib qilish zarurligini ko‘rsatadi. Maqola davlat siyosati va xususiy sektor hamkorligi orqali ichki turizmni rivojlantirish bo‘yicha takliflar taqdim etadi.