YURAK XASTALIKLARI BILAN OGʻRIGAN BEMORLAR TEKSHIRUVI - Maxsudova Gulnoraxon Saidovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya. Mazkur mavzuda yurak xastaliklariga chalingan bemorlarning tekshiruv usullari, tashxis qoʻyish bosqichlari va asosiy klinik metodlar koʻrib chiqiladi. Yurak faoliyatini baholash uchun anamnez yigʻish, fizik tekshiruv, instrumental va laborator tekshiruvlar oʻrni tahlil qilinadi. Shuningdek, EKG, UTT, rentgen, yurakning stress-testlari kabi maxsus diagnostik tadbirlarning afzalliklari va kamchiliklari bayon etiladi. Yurak xastaliklarining erta aniqlanishi va toʻgʻri tashxis qoʻyish bemorning hayot sifatini yaxshilashda muhim oʻrin tutishi taʼkidlanadi.