CHAQALOQLIK VA GO’DAKLIK DAVRIDA BOLANING JISMONIY VA PSIXOLOGIK RIVOJLANISH XUSUSIYATLARI: NAZARIY TAHLIL VA AMALIY AHAMIYATI - Avazbekova Xurshida Ulug’bek qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada chaqaloqlik va go’daklik davrida yuz beradigan o’zgarishlarning psixologik xususiyatlari hamda ushbu  davrlarda kechadigan jismoniy rivojlanishlar o’rganib chiqildi. Chaqaloqlik va go’daklik davrining bosqichlari tahlil qilinib,  har bir bosqichning o’ziga xos xususiyatlari yoritildi. Maqola yakunida mavzu yuzasidan xulosalar berildi va amaliy tavsiyalar keltirildi.