REABILITOLOGIYA VA SPORT TIBBIYOTI FANINI O‘QITISHDA ZAMONAVIY INNOVATSION TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH - Xamroyeva Durdona Maxmud qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya. Reabilitologiya, sport tibbiyoti fani bo‘lajak shifokorlarga inson hayoti davomida o'tkazilgan kasalliklar, jarohatlar natijasida ortirgan yoki tug'ma bo'lgan nuqsonlar natijasida yoqotilgan funksiyalarni tikash, bemorlarni ijtimoiy hayotga moslashuvchanligini va hayot sifatini oshirish,  klinik fikrlash, axoli orasida sog'lom turmush tarzini targ'ib qilish, kasallik va uning belgilariga asoslangan xolda  bemorlarga  to‘g‘ri tashxis quyish va reabilitatsiya muolajasi samaradorligini tekshirish uchun zamin yaratib beradi. Bundan tashqari reabilitologiya, sport tibbiyoti fani talabalar nazariy bilimlarini chuqurlashtirib bemor holatini to'g'ri baholashni, asosiy va yondosh kasalliklarni inobatga olgan holda bemorlarga to'g'ri reabilitatsiya xaritasini tuzishni o‘rgatadi. Reabilitologiya, sport tibbiyoti  fanini o‘qitishda zamonaviy interaktiv usullardan foydalanish talabalar bilimini oshirishda va olingan bilimlarini amaliyotda qo‘llashga muxim axamiyat kasb etadi.