SUN’IY INTELLEKT VA UNING JAMIYATGA TA’SIRI - Qulmurodova Ruxshona (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu ilmiy maqolada sun’iy intellekt texnologiyasining jamiyatga ko‘rsatadigan ko‘p qirrali ta’siri atroflicha o‘rganiladi. Hozirgi vaqtda sanoat, sog‘liqni saqlash, ta’lim, transport, xavfsizlik, axborot texnologiyalari, huquq, siyosat va boshqa sohalarda keng qo‘llanilmoqda. Maqolada ushbu texnologiyaning inson faoliyatini qanday o‘zgartirayotgani, qanday afzalliklar va xavflarni yuzaga keltirayotgani, va kelajakda jamiyatda qanday o‘zgarishlarga olib kelishi mumkinligi tahlil qilinadi. Sun’iy intellektning axloqiy va huquqiy jihatlari, shaxsiy ma’lumotlar xavfsizligi, ish o‘rinlariga ta’siri hamda global siyosiy muvozanatdagi o‘rni xolis yondashuvda baholangan.