DIABETIK RETINOPATIYA: ZAMONAVIY DAVOLASH VA PROFILAKTIKA USULLARI - Abdullayeva Umida Faxriddinovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola diabetik retinopatiyaning rivojlanishi, diagnostikasi, davolash va profilaktikasi haqida batafsil ma’lumot beradi. Diabetik retinopatiya  bu diabet bilan kasallangan bemorlarda ko‘rish qobiliyatining yo‘qolishiga olib keladigan jiddiy ko‘z kasalligi bo‘lib, uning davolashda zamonaviy usullari, shuningdek, diabetni boshqarish, qon shakarini nazorat qilish va sog'lom hayot tarzining diabetik retinopatiyaning oldini olishdagi ahamiyati ham ko‘rib chiqilgan.