OILAVIY VA MAKTABGACHA MUHITNING BOLA TASHABBUSKORLIGIGA TA’SIRI - Madaminova Dilxazina Farxodjon qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada bola shaxsining shakllanishida muhim omil bo‘lgan oilaviy va maktabgacha ta’lim muhitining o‘rni, ayniqsa bolaning tashabbuskorlik xususiyatlarini rivojlantirishdagi ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqotda bola tashabbuskorligining mohiyati, unga ta’sir etuvchi psixologik va pedagogik omillar, oilaning tarbiyaviy uslublari hamda maktabgacha muassasada yaratiladigan sharoitlarning ahamiyati yoritiladi. Amaliy tavsiyalar orqali bolalarda tashabbuskorlikni shakllantirishga ko‘maklashuvchi yondashuvlar taklif etiladi.