MAKTABGACHA TAʼLIM TASHKILOTLARIGA QISQA MUDDATLI GURUHLARDA BOLALARNI MAKTABGA TAYYORLASH - Mahammadova Ozodaxon Sadriddin qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktabgacha taʼlim tashkilotlariga qisqa muddatli guruhlar orqali 5-7yoshli bolalarni oʻrta taʼlim maktablariga tayyorlashga qaratilgan.Qisqa muddatli guruhlar haftasiga bir necha marta har biri 2-3 soatdan tashkil etilib bolalarning yoshiga va individual xususiyatlariga mos ravishda tuziladi.Dars jarayonlari oʻyin mashqlar suhbatlar va amaliy topshiriqlar olib boriladi.Bundan tashqari maqolada savodxonlikka tayyorgarlik,matematik fikrlarni rivojlantirish,nutq madaniyati, ijtimoiy va psixologik tayyorgarlik kabi tushunchalar yoritib oʻtilgan.