OʻSMIRLARNING SHAXSIY XUSUSIYATLARI VA EMOTSIONAL INTELLEKTNING STRESSGA TAʼSIRI - Tursunbayev Xasanboy Muhammadaliyevich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Maqolada o‘smirlarning shaxsiy xususiyatlari va ularning stressga bardoshliligida emosional intellektning o‘rni o‘rganiladi. Tadqiqot davomida o‘smirlarning stressga bo‘lgan individual reaksiyalari va bu jarayonga ta’sir qiluvchi omillar tahlil qilindi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, yuqori emosional intellektga ega bo‘lgan o‘smirlar stress bilan samarali kurasha oladi.