OʻSMIRLARDA STRESSNI BOSHQARISH STRATEGIYALARI NAZARIYASI - Tursunbayev Xasanboy Muhammadaliyevich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘smirlar orasida keng tarqalgan stress holatlari va ularni yengish strategiyalarining nazariy asoslari yoritilgan. Tadqiqotda stress tushunchasi, o‘smirlik davridagi psixologik o‘zgarishlar hamda ularni boshqarishga qaratilgan kognitiv, emotsional va xulqiy yondashuvlar tahlil qilindi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, o‘smirlar uchun mos strategiyalarni tanlash ularning ruhiy salomatligini yaxshilashda muhim rol o‘ynaydi.