TRIATLON SPORTIDA SUZISH VA YUGURUSHNING AHAMIYATI - Bakiyev Zafar Abdushukurovich; Kamolov Mahmud Ahmadjon o’g’li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada triatlonchilarni chidamliligini rivojlantirish usullari va metodlari haqida so’z boradi. Ironmen bu triatlon sport turining uzoq masofadagi shakli. Bu turdagi musobaqalarga qatnashishga yosh ahamiyatga ega emas, ammo sportchilar maxsus tibbiy ko’rikdan o’tishadi va bu masofalarni bosib utish uchun zarur sport anjomlari yaxshilab tekshiriladi. Suv harorati 14 gradusdan pas bo’lsa 5 mm qalinlikdagi gidrakastumlar kiyish shart buladi.