FARG‘ONA VODIYSIDA TARQALGAN DORIVOR O‘SIMLIK – CYNANCHUM ACUTUM L. - Yursunova O‘g‘iloy (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Mazkur maqolada Cynanchum acutum L. o‘simligining morfologik tuzilishi, kimyoviy tarkibi, dorivorlik xususiyatlari, xalq tabobatida qo‘llanilishi va farmakologik ahamiyati ilmiy manbalar asosida tahlil qilinadi. Shuningdek, o‘simlikning ekologik holatlarga moslashuvchanligi va O‘zbekiston hududida uchraydigan tabiiy tarqalishi ko‘rib chiqiladi.