O`ZBEK KOMPOZITORLARI IJODIDA UVERTYURA JANRI AHAMIYATI - Mansurova Aziza G’ayrat qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqola o’zbek kompozitorlari ijodidagi simfonik musiqa, uvertyuraning janrini o’tmishdan to bugunga qadar tahlil qiladi. Simfonik musiqa hamda simfonik uvertyura janrida yozilgan milliy meros asarlarimizning yozilish uslubi, shakli hamda mavzuiyligini tavsiflaydi.