ВОЯГА ЕТМАГАН ВА БОЛА ТУШУНЧАЛАРИНИНГ УЛАРГА ҚАРШИ ЖИНОЯТЛАРНИНГ ОЛДИНИ ОЛИШДА ЎЗАРО БОҒЛИҚЛИГИ ТЎҒРИСИДА - Ешмуратов Шерали Бахитович (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Аннотация. Мақолада вояга етмаган ва бола тушунчалари ўртасидаги муносабатларни ҳуқуқий тартибга солиш нуқтаи назаридан уларга қарши жиноятларнинг олдини олишда ҳуқуқий таҳлил қилиш билан боғлиқ масалалар муҳокама қилинади. Муаллиф вояга етмаганлар ва болаларнинг ҳуқуқий ҳолати тўғрисида ўз фикрларини билдирган олимларнинг фикрларини тақдим етади. Муаллифнинг хулосалари асосида ҳуқуқни муҳофаза қилиш фаолиятида вояга етмаганлар ва болаларнинг ўзига хос хусусиятлари тўғрисида тегишли илмий асосланган таклифлар ишлаб чиқилган.