O‘ZBEKISTONDA HAYOT SUG’URTASINING RIVOJLANISHI - Mambetqulova Mahliyo; Yuldashev Obiddin (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada O‘zbekistonda hayot sug'urtasining holati, uning rivojlanish yo'nalishlari va mavjud muammolar atroflicha tahlil qilingan. Sug'urta sohasining iqtisodiy va ijtimoiy ahamiyati yoritilib, aholining hayot sug'urtasiga bo‘lgan munosabati va bu yo‘nalishdagi qonunchilik asoslari o‘rganilgan. Shuningdek, xalqaro tajribalar bilan solishtirgan holda O‘zbekistonda sohani rivojlantirish bo‘yicha zarur taklif va tavsiyalar berilgan. Maqola hayot sug‘urtasining mamlakat barqarorligidagi o‘rnini ochib berishga xizmat qiladi hamda ushbu sohada tadqiqot olib boruvchi mutaxassislar va talabalarga amaliy yordam sifatida tavsiya etiladi.